دلایل ترکیدن باتری خودرو و راههای جلوگیری از آن
انفجار باتری خودرو به ندرت اتفاق میافتد، اما به هر صورت تهدیدی برای رانندگان و سلامت خودرو خواهد بود. صدای انفجار باتری خودرو همانند صدای شلیک گلوله است و پس از آن نیز اسید سولفوریک سمی تمامی سطح باتری را خواهد پوشاندبنابراین جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی برای مالکان خودروها یک مساله حیاتی است. در ادامه به بررسی دلایل ترکیدن باتری خودرو و نحوه جلوگیری از آن خواهیم پرداخت.
اصول باطری به باطری کردن
قبل از استارت زدن به موتور خودرو خاموش بهتر است تا باتری آن توسط خودرو دیگر که حتما روشن باشد، چند دقیقه با کمک کابل اتصال شارژ شود تا از ایجاد بار ناگهانی روی دینام خودرو روشن و آسیب رسیدن به آن جلوگیری شود. برای این کار در حدود 15 تا 20 دقیقه وقت کافی است و دقت شود که قطبهای باتریها به درستی به هم متصل شوند.
بعد از استارت زدن خودرو خراب، به محض روشن شدن آن سریعا کابلها جدا شوند؛ چرا که در صورتی که کابلها متصل باشند ممکن است
به خاطر تفاوت در میزان شارژ دینامها، تداخل آمپر به وجود آید و باعث خرابی قسمتهای برقی خودروها شود.
بعد از روشن شدن خودرو از گاز دادنهای بیمورد به نیت سریعتر شارژ شدن باتری جدا خودداری شود. در این حالت باز هم به خاطر خالی بودن باتری، باعث ایجاد فشار زیادی روی دینام میشود و میتواند سبب سوختن آفتامات، دیودها و یا بالشتک آن شود. پس بهتر است تا کمی با سرعت کم رانندگی کنیم تا باتری شارژ شده و از صدمات بعد از آن جلوگیری کنیم.
باتری خودرو با آمپرهای مختلفی فروخته میشوند. آیا هر چه آمپر بالاتر باشد برای خودرو بهتر است؟
✅نوع باتری انتخابی باید متناسب با نوع خودرو باشد و با توجه به قیمت بالاتر باتریهایی که آمپر بالاتری دارند، لزومی به خرید باتریهایی با آمپر بالا برای خودروهای معمولی نیست. یکی از مهمترین مزایای باتریهای با آمپر بالا، توان بیشتر آنها در زمان استارت زدن خودرو است
و به همین دلیل استفاده از آنها در موتورهای پر حجم و البته خودروهای کلاسیک توصیه میشود چراکه در خودروهای کلاسیک معمولا موتور به روانی یک موتور نو نیست و به همین دلیل گرداندن آن با استارت نیاز به جریان بالاتری دارد. از سوی دیگر در صورتی که مصرفکنندههای برق در خودرو زیاد است (مانند سیستم صوتی) استفاده از باتریهای با توان بالاتر توصیه میشود.
عواملی که باعث سولفاته شدن بست ها ی باتری خودرو می شوند
دلایل ترکیدن باتری خودرو و راههای جلوگیری از آن
1: ریزش مواد فعال صفحات
2: شارژ بیش از حد
3: بالا رفتن دمای داخل باتری
4: خرابی سیستم شارژ
5: ارتعاش بیش ازحد
6: استفاده نکردن از باتری به مدت طولانی
از چرب کردن سر باطری پرهیز کنید, وسعی کنید برای تمیز کردن از آب جوش و فرچه سیمی استفاده نمایید